Pelin maailma

Täältä löydät kaiken tiedon mitä tarvitset päästäksesi alkuun 1920 -luvulla!
Image

New York 1920 -luvulla

Kun Eurooppa makselee sotavelkojaan ensimmäisen maailmansodan jäljiltä, Yhdysvalloilla on tilaisuus vaurastua ja nousta yhdeksi maailman suurimmista talousmahdeista. Teollistumisen myötä New Yorkista kehittyy vauras modernin maailman keskus mainostauluineen, autoineen, suurine rakennuksineen ja sähköineen.

Se alkaa muistuttaa kovasti meille kaikille tänä päivänä tuttua suurkaupunkia.

Vanhanaikainen luokkayhteiskunta alkaa hajoamaan ja sekoittumaan, keskiluokka vaurastuu ja senkin edustajilla alkaa olla varaa asua oikeissa asunnoissa ja omistaa auton kaltaisia arjen hyödykkeitä. Yöelämä on railakasta - täysin erilaista kuin aikaisempina vuosikymmeninä. Tupakka palaa, musiikki raikaa ja alkoholi virtaa kieltolaista huolimatta!

Pelin maailma on realistinen, joten tietoa pelin maailmasta löytää löytää runsain määrin googlesta! Hakukonetta saakin surutta hyödyntää hahmon luomisessa. Haut kannattaa ajoittaa vuosille 1920-1925.

Viihdemaailma

Viihdemaailma

Aikakauden yksi leimaavimmista piirteistä on sen viihdemaailma: taide ja musiikki kehittyvät, elokuvat keksittiin ja radiosta on tullut yleinen hyödyke lähes jokaisessa kotitaloudessa. Suurkaupungeissa syntyvät ensimmäiset viihdemaailman tähdet, jotka ansaitsevat elantonsa työllään. Näyttelijät, esiintyjät ja laulajat. Kieltolain aikaisten kaupunkien kuvaan kuuluvat luonnollisestikin myös yökerhot ja näihin toisinaan linkittyvä mafiamainen rikollinen toiminta, kun luvallinen alkoholi loppuu kerhon varastoista...

Sanonta "anything goes" viittaa aikakaudelle tyypilliseen vapaampaan seksuaaliseen kulttuuriin ja liittyy voimakkaasti viihdemaailmaan ja sen ilmiöihin. Viihdemaailmassa ja yökerhoissa seksielämä on paljon vapautuneempaa. Viihdemaailma ja yökerhot uusine moderneine ideoineen olivatkin varsin kritisoituja muun yhteiskunnan keskuudessa. Näin ollen jonkin muun kuin heteronormatiivisen seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin esille tuominen julkisesti johti paitsi maineen ja työpaikan menetykseen, myös mahdolliseen vainotuksi ja myös tapetuksi tulemiseen.
Image